[ d e e p P u r . p l e ) The Highway Star

Right man for the job

From Musikkavisen, Norway

Konsert: Deep Purple
Hvor: Drøbakfestivalen
Spillested: Parrstranda
Når: 10/8 - 2001
Publikum: ca 3500

Fredag 10. august var det storfint besøk på årets Drøbakfestival. Rock legendene Deep Purple var på besøk, og de serverte et show man kommer til å huske lenge.

Bandet stilte med en vikar denne kvelden. John Lord var hjemme på grunn av en kneoperasjon, og de hadde tatt med seg Don Airey som vikar. Under konserten viste det seg at det ikke var noen dårlig erstatning.

Konserten åpnet med låten "Woman From Tokyo" fra albumet "Who Do We Think We Are". Under denne konserten spilte Deep Purple mange gamle favoritter, og det var tydelig at de tilstedeværende hadde et par hyggelige timer i dette bandets selskap. Vi fikk presentert favoritter som "Mary Long" og "No One Came".

Et av kveldens høydepunkter var etter min mening "Smoke On The Water". Her fikk bandet virkelig vist seg frem. Vi fikk servert en forrykende versjon av låta. Et annet høydepunkt under denne konserten var "When A Blind Man Cries". En meget fin ballade med en utmerket gitarsolo.

I tillegg til Purple låtene fikk vi også servert en medley med en del gamle rockelåter. En av låtene jeg oppfattet i medleyen var "Sweet Home Alabama".

Etter nesten en time og tjue minutter takket bandet for seg, men publikum ville ha mer. Deep Purple ble klappet inn igjen. Bandet fremførte de to ekstranumrene "Hush" og "Highway Star" før de takket for seg.

Ian Gillan gjorde så absolutt jobben som vokalist. Han ledet an i en vel 90 minutter lang konsert, og han hadde også en fin kontakt med publikum. For noen av de tilstedeværende var nok savnet av John Lord på keyboard stort, men vikaren Don Airey var så absolutt ingen dårlig erstatning, og med et stødig komp av Roger Glover og Ian Paice gjorde denne kvelden til en trivelig musikalsk opplevelse.

Alt i alt var dette en godt gjennomført konsert. God lyd og bra lyssetting var også med på gjøre sitt til at kvelden ble så vellykket som den ble. Det er nok lenge til vi får servert et rockeshow av det kaliberet som Deep Purple gjennomførte under årets Drøbakfestival.

Settliste:
Woman From Tokyo
Ted The Mechanic
Mary Long
Lazy
No One Came
Fools
Perfect Strangers
When A Blind Man Cries
Smoke On The Water
Speed King

Ekstranummer:
Hush
Highway Star

Kjetil Ingebrigtsen

Sent in by

Edvard Framvik


[ reviews | the highway star ]